web analytics
Reacties en Pers | Moody Blue Productions

Reacties en Pers

  • Na het knalsucces ‘Wolken en een beetje regen’ – in boekvorm én op de theaterplanken! – slaan Dirk Dobbeleers en Marc Hendrickx opnieuw toe met ‘Ma, pa, puinhoop!?’. Vorige keer speelde de actie zich af op en rond een pleintje waar de plaatselijke jongelui rondhingen en elkaar tegenkwamen. Dit keer vindt het spannende verhaal goeddeels binnen plaats, waar beide hoofdrolspelers vooral tegen elkaar aanbotsen. Dat is ook best begrijpelijk, wanneer je plots en ongevraagd een ‘broer’ of ‘zus’ cadeau krijgt die even oud is als jijzelf. Begin daar maar eens aan! Tim en Tilly zijn twee toffe tieners die onverwacht samen verder moeten omdat Tims pa en Tilly’s ma hun nieuwe relatie willen bekronen door te gaan samenwonen. Dat een en ander niet echt van een leien dakje loopt, kan je wel raden. In de schaduw van het beroemde Atomium komt het dan ook tot een razend spannende finale, die je beslist op het puntje van je stoel zal houden! (www.bartsmit.com)
  • ‘Ma, pa, puinhoop !? – Père, mère… quelle galère !?’ geniet de actieve steun van Child Focus, van vzw het Atomium en van Cera. Dankzij deze partners is er niet enkel het uitstekende nieuwe boek, maar krijgt dat boek ook een vervolg op de planken, gedragen door een professioneel gezelschap, aan een uiterst aantrekkelijke prijs. Ideaal materiaal voor jongeren van de eerste en tweede graad secundair onderwijs (12-16) én (in de 2e landstaal) 3e graad (16-18). (Bibliothekenforum)
  • Goede en duidelijke voorstelling van de verschillende thema’s die voorkomen in het stuk. Heel realistisch! De leerlingen van het tweede jaar waren heel enthousiast en verrast dat toneel toch boeiend kon zijn, idem de leerlingen van het eerste jaar. Dit soort ‘toneel’ was voor de derde jaren ook nieuw EN aangenaam! (Marianne)

Meningen van jongeren die het stuk bijwoonden:

  • Ik vond het stuk goed, het laat duidelijk zien dat als er een probleem is en je niet oppast je nog meer in de problemen komt. Weglopen is geen oplossing voor je problemen.
  • Je leert uit dit stuk dat je nooit van huis moet weglopen. Ook al zijn je ouders heel kwaad op je geweest, ze blijven van je houden en kunnen niet zonder je.
  • Ik vond het goed theater met elementen uit het dagelijkse leven. Het was zeker realistisch. Ik zou zeker niet weglopen, ik zou over mijn problemen willen praten met mijn ouders.
  • Dit toneelstuk was heel boeiend, want steeds vaker zijn er wel jongeren die van huis weglopen omdat ze ruzie thuis hebben, een slecht rapport…