web analytics
Reacties en Pers | Moody Blue Productions

Reacties en Pers

Lezerreacties

 • Hartelijk proficiat met jullie boek! De problematiek is herkenbaar, maar ook grappig gebracht. Hopelijk wordt het boek in scholen gebruikt!
  Annemie van Gastel, PBD – GO!
 • Al twee van  onze jongeren lazen het boek in één ruk uit! Ze zijn heel enthousiast en zeggen dingen als “dat boek is zoals het echt is”, “het is de waarheid”, “zo is het voor ons” enzovoort. GOOD JOB! Kunnen we, omdat het zo populair is, nog wat exemplaren krijgen? Zouden wij en de gasten erg op prijs stellen!
  Sofie Devocht – Jongerenwerkster – vzw Recht-Op
 • Marc Hendrickx en Dirk Dobbeleers hebben met dit boek een schitterend en spannend boek op handen. Het speelt geheel in de Belevingswereld van de pubers, compleet met schoolsituaties en jeugdproblematiek. Het verhaal wordt deels vanuit de jeugdkring geschreven, met begeleidster Dana als leidraad, en deels vanuit de jongeren zelf. In het boek komt het rijkere Vlaamse taalgebruik duidelijk naar voren, waardoor Nederlandse kinderen er een flinke kluif aan kunnen hebben, en zeker heel wat woorden zullen leren. Het is wat minder vlot en minder in spreektaal geschreven, maar dat is zeker niet hinderlijk of vervelend. Een spannend boek, dat helemaal inspeelt op de trend van talentenjachten.
  Coole suggesties
 • Marc Hendrickx en Dirk Dobbeleers zijn met dit boek niet aan hun proefstuk toe. Ze kiezen bewust voor jeugdboeken en theaterstukken met een sociaal-maatschappelijke inslag. Ook met dit project zijn ze daar opnieuw in geslaagd. Deze keer staat het thema ‘(kans-) armoede’ centraal. Op een realistische maar ook respectvolle manier wordt het leven van tieners die leven in armoede geschetst. Het verhaal kan jongeren helpen om hun blik op de wereld te verruimen. Armoede is immers niet iets waar je voor kiest, eerder iets dat je overkomt.
 • Leerkrachten die hierover dieper willen graven met hun studenten, kunnen achteraan in het boek nog nuttige informatie vinden.
  Ook een lekkere/leuke meerwaarde van het boek: de recepten van Yassim staan achteraan in het boek!
  Katrien Van Tongerloo – Pluizer

Pers