DEN DERBY (2009)

Deze voorstelling wordt niet meer gespeeld. 

‘Den Derby’ blikt terug op het roemrijke verleden van de twee grootste, meest traditierijke Antwerpse voetbalclubs, Antwerp en (Germinal) Beerschot, met een knipoog naar ‘klein broertje’ Berchem er bovenop. Het stuk gaat ook over de toekomst van het Antwerpse topvoetbal.

‘Den Derby’, dat is café Metropool. Een volkscafé als geen ander, met achter de tap Mon, een fervent Antwerpsupporter, en zijn vrouw Wiske, een hevige Germinal Beerschot-fan. Hun zoon Karl-Emmanuel kreeg zijn naam door een mix van de oude idolen Karl Kodat (Antwerp) en Emmanuel Sanon (Beerschot). Karl-Emmanuel voetbalt bij Berchem, om geen van zijn beide ouders voor het hoofd te stoten. Maar… zowel roodwit als paarswit willen het jonge talent kopen!

Op de avond van ‘den derby’ tussen Antwerp en Germinal Beerschot verzamelen de supporters in café Metropool. Niet alleen de voetbalclash, maar ook twee liefdesintriges zorgen er voor verhitte gemoederen.

‘Den Derby’ is een door en door Antwerpse productie, gespeeld door Antwerpse topacteurs, in het Algemeen Beschaafd Antwaarps, over een oerAntwerps onderwerp, doorspekt met niks anders dan Antwerpse humor. Kortom, ‘Den Derby’ IS Antwerpen. ‘Den Derby’ is uniek. Voor het Antwerpse voetbal én voor het Antwerpse theater.

De voorstelling werd telkens afgetrapt door een voetballer of oud-voetballer Van Antwerp, Germinal-Beerschot, Germinal of Beerschot. De voorstelling heeft in totaal 40 keer gespeeld.

Auteurs: Dirk Dobbeleers, Marc Hendrickx

REGIE

JOS DOM

Jos Dom is een Vlaamse acteur (Wittekerke, 16 +, Spoed, André,  Thuis …) en regisseur (Zone stad, artistiek directeur Tweelicht & Zoon…). 

CAST

IVO PAUWELS
LUDO HELLINX
ANNEMARIE PICARD
ANNEMARIE PICARD
SYLVIA CLAES
SYLVIA CLAES
NATHALIE WIJNANTS
WIM VANDEVELDE
EDDY VEREYCKEN
KOEN VIJVERMAN
GUNTER RENIERS

ENKELE REACTIES

Geweldig gelachen!
Beter dan de laatste derby’s die ik gezien heb.
Complimenten aan cast, crew & de acteurs!!
Erik Van Looy, regisseur en TV-presentator

Dit was ongelooflijk prachtig! Zeer sterke prestatie van alle acteurs.
Patje Boem Boem Goots, ex-speler van Antwerp FC en Beerschot

Heel hard gefeliciteerd met het geslaagde initiatief, vooral de manier waarop de Antwerpse ziel gevat is tussen Antwerp en Beerschot (sorry, GBA, want Beerschot bestaat niet meer).
Het typisch Antwerpse “zwanzen”, gevuld met respect, kwam mooi aan bod!
Proficiat! Het was nr 1 waardig!
Ludo Van Campenhout, schepen van de stad Antwerpen

Proficiat Marc en Dirk, voor de hele onderneming!
Een stuk waar jullie lang in geloofd hebben, eindelijk op de planken gebracht!
Chapeau! Ik heb me goed geamuseerd!
Paul Dewilde

Heb een fantastische avond beleefd. Als oud supporter van Beerschot (in den tijd van Coppens /den Entente Anversoise e.d. ), toen er nog geen hooligans waren en we allemaal met den tram naar de voetbal gingen, in de korte broek en aan de hand van mijn grootvader, heb ik echt genoten van deze Derby avond.
Bedankt.
Willy Dupon, Europese Snorrenclub Antwerpen

Mag ik jou en de ganse ploeg feliciteren met het mooie resultaat?
Ik was eigenlijk een beetje jaloers en had graag mee op het podium gestaan.
En dat is altijd een goed teken.
Brik Van Dyck, acteur

Deze website wordt onderhouden door The Office Lab bv, en is gebouwd/vormgegeven door Ensamble by Sam Brosens.