web analytics
Dirk Dobbeleers | Moody Blue Productions

Dirk Dobbeleers

dirkDirk Dobbeleers(°1961) krijgt reeds tijdens zijn opleiding als onderwijzer de toneelmicrobe te pakken. Als acteur speelt hij amateurtheater bij ‘Het Gulden Masker’ te Ekeren. Hij speelde mee in professionele producties zoals het door de Theatersuite opgezette Hercule Poirotproject en in de musical ‘Kuifje de Zonnetempel’.
Dobbeleers is tevens schrijver van kinderstukken, blijspelen en massaspektakels.
Zijn creatie van ‘De Canterbury Tales’ won in 1994 het Antwerpse Stadsjuweel met grote onderscheiding. ‘De Bokkenrijders’ werd genomineerd voor de ASLK-toneelschrijfprijs van VVTS in 1999 en behaalde daarin een eervolle vierde plaats. Met deze productie werd ook deelgenomen aan het Antwerpse Stadsjuweel wat een onderscheiding opleverde.
De productie ‘De Bokkenrijders, verteltheater’ werd doorheen heel het Vlaamse land in scholen en culturele centra opgevoerd. Van deze voorstelling bestaat overigens ook een jeugdboek.
De uitgave van Dobbeleers’ studie ‘Het proces Philippus Mertens’ kwam er in het najaar van 2005 en vestigt definitief zijn reputatie als Bokkenrijderskenner.
In het voorjaar van 2008 verschijnt “Spoken losgebroken”, een rijk geïllustreerd boekje voor zwakkere lezers, voorzien van een luistercd.
Dobbeleers schreef ook al verhalen uit voor radio en televisie. Hij werkt geregeld mee aan uitgaven van uitgeverij Van In. Hij doet ook stadswandelingen in Antwerpen.

Dirk Dobbeleers komt in 2001 in contact met Marc Hendrickx. Samen kiezen ze voor de unieke combinatie jeugdboek/jeugdtheaterstuk en realiseren sindsdien “Getreinde wanhoop” (2003), “Wolken en een beetje regen” (2005), “Ma, pa, puinhoop!?” (2007), “Wapenland” (2010) en “Heb jij ze wel alle vijf?” (2013).
Gesterkt door hun succes bij de jeugd, volgen in 2009 de eerste twee avondvullende producties. “Den Derby” lokte meer dan tienduizend toeschouwers naar Antwerpen, goed voor veertig uitverkochte voorstellingen, terwijl “Coopman Campioen!”  door Vlaanderen reisde en de kaap van vijftig voorstellingen wist te ronden.

In augustus 2012 volgt het veelgevraagde vervolg op ‘Den Derby’.

Op 30 april 2014 ging ‘Booster’, de film die gebaseerd is op ‘Wolken en een beetje regen’ in première. De film liep tot half juni in meer dan 40 zalen verspreid over heel Vlaanderen.

In de (nabije) toekomst zullen nog projecten volgen. Voor meer informatie: zie ook www.dirkdobbeleers.be

Contact:
Dirk Dobbeleers
dirk.dobbeleers@telenet.be