web analytics
Moody Blue Productions | Reacties en Pers

Reacties en Pers

 • ‘Een goed geschreven boek dat een beklemmend beeld geeft van de gruwelen tijdens de Tweede Wereldoorlog.’
  Nederlandse Bibliotheek Dienst
 • Dirk Dobbeleers & Marc Hendrickx schreven dit beklijvende verhaal op 156 pagina’s bij elkaar. Een relaas dat de ontsporing van de gruwelijke oorlog met klem beschrijft, met spanning optekent en met hoop koestert… (…)
  Dit jeugdboek diept op een empathische wijze deze beproeving uit de Tweede Wereldoorlog op. In mooie beschrijvingen van kortstondig geluk en hoop merk je hoe dialoog meer conflicten kan voorkomen. (…)
  De opzet is alvast geslaagd voor diegenen die het jeugdboek – zoals ik – in één ruk uitgelezen hebben.
  Gio De Weerd, Pax Christi Vlaanderen
 • Door hun intense inleving en de visuele voorstelling van de dagelijkse ellende van de meisjes, slaagden de auteurs erin om de lezer te ontroeren en te verbijsteren. Deze korte roman kreeg terecht een tweede druk.
  Jet Marchau – De Leeswelp
 • Allereerst wil ik nogmaals mijn zeer grote oprechte waardering en felicitaties overmaken voor de voorstelling ‘Getreinde wanhoop’ die ik op 20 november in het fort van Breendonk mocht bijwonen.
  Als coördinator van de interscholenwerkgroep ‘Vrede en Verdraagzaamheid’, waar herinneringseducatie een heel belangrijk onderdeel van is, tracht ik, in de mate van het mogelijke, alle theatervoorstellingen rond deze problematiek bij te wonen. Zo zag ik dit jaar, o.a., ‘De Reis’, ‘Je Anne, ‘Breendonk’ en uiteraard ‘Getreinde wanhoop’ e.a. Bovendien heb ik, persoonlijk, honderden boeken en publicaties over de Holocaust, en bezoek ik, opnieuw in de mate van het mogelijke, in binnen- en buitenland ook tentoonstellingen en lezingen over dit onderwerp.
  Ik moet in alle eerlijkheid zeggen dat jullie voorstelling ‘Getreinde wanhoop’ uitsteekt boven alles wat ik tot hiertoe zag, vooral voor de doelgroep secundair onderwijs. Het was inhoudelijk zeer sterk, goed begrijpbaar en perfect volgbaar, ook voor (jonge) mensen die er misschien nog niet zo heel veel over afweten. Zowel inhoudelijk, educatief als toneelmatig vond ik het dus echt super. De actrice hield, zonder ook maar één ogenblik te verminderen, heel de tijd de toeschouwers in haar ban. En dat alleen al was een schitterende prestatie! (Ik heb o.a. zelf 25 jaar in het amateurtheater gestaan en kan hier dus ook een beetje over oordelen.) Het is een uniek voorbeeld van hoe herinneringseducatie boeiend en vooral leerrijk voor de doelgroep kan zijn.
  Paul Engelbeen, Cultuurdienst Hamme
 • Mijn dochter (13 jaar) en ik zijn donderdag 22 oktober in Kortenaken naar “Getreinde wanhoop” gaan kijken. We waren allebei onder de indruk van het verhaal en nog meer van de manier waarop het gebracht werd. Een hele dikke proficiat aan de actrice die ons een uur heeft kunnen boeien, zonder zwakke momenten. Het is voorbijgevlogen. En zeker haar zangtalent bezorgde ons kippenvel.
  Ann Degeest