web analytics
Booster | Moody Blue Productions

Booster

In 2005 schreven Dirk Dobbeleers en Marc Hendrickx op basis van de verhalen van de vzw Ouders voor Verongelukte Kinderen ‘Wolken en een beetje regen’, een Belgische ‘Rebel without a cause’. Tot op vandaag blijft de theatervoorstelling volle zalen lokken.
Langzaam maar zeker begon het idee voor een film te groeien. In 2011 werden de eerste kiemen gelegd voor de verfilming van het boek, met als titel ‘Booster’. Op 30 april 2014, na vele uren zwoegen, ging de film in première.

Het gezin Bauwens draagt een onverwerkt verdriet met zich mee. Elk lid van het gezin gaat er op zijn of haar manier mee om. Moeder Marleen staart versuft voor zich uit, vader Herman verliest zich in zijn werk en zoon Brent verstrooit zichzelf met BMX-stunts. In de Brusselse wijk waar ze zijn komen wonen, maakt Brent algauw kennis met leeftijdsgenoten, maar die contacten verlopen niet echt vlot. Met de mooie Ilse klikt het, met macho Jimmy een pak minder. Samen met een paar handlangers maakt hij Brent het leven behoorlijk zuur.

BMX-en en opgefokte motors (daar verwijst de titel trouwens naar), straatraces en snelheidsduivels, valhelmen en verkeersongevallen zijn de ingrediënten van ‘Booster’.
Cast: o.a. Joke Devynck, Jurgen Delnaet, Tatyana Beloy, Anna Franziska Jaeger, Maurits Debaets, Maité Steenhoudt, Aäron Roggeman, Nathan Gybels, Frederike Migom, Kristof Coenen, Kadèr Gürbüz, Thijs Antonneau
Regie: Daniel Lambo
Productie: Lambofilms
Soundtrack: Channel Zero
Muziek: Peter Baert

‘Booster’ kwam tot stand met de steun van Brussels en Vlaams Gewest, distributeur Jekino, Co-producer & Tax Shelter partner Kanakna.